Jakobove pokrovače z rožmarinom

21. 4. 2013
Deli
Jakobove pokrovače z rožmarinom (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Pogosto klasično jed od delikatese loči le malenkost, na primer krhka in hrustljavo zapečena skorjica.

Jakobove pokrovače ali kapesante imajo zelo okusno meso, ki je na prodaj tudi zamrznjeno, brez lupine. Pri nakupu svežih školjk preverite, da je meso čvrsto, belo, brez rjavih madežev in ima prijeten vonj po morju.

Sestavine za 3 osebe:
  • 2 žlici olja
  • 9 očiščenih jakobovih pokrovač (brez lupine)
  • 12 vejic rožmarina
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica drobtin
  • 1 žlica masla
  • 300 g sveže špinače
  • 8 češnjevih paradižnikov
Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Očiščene pokrovače z obeh strani opecite na 1 žlici olja. Nato jih postavite v pečico in jih pecite še 3 minute.

2. V ponvi segrejte preostalo olje. Dodajte rožmarin in neolupljen česen in pražite nekaj trenutkov, da prijetno zadiši. Rožmarin in česen odstranite iz ponve, na olje pa stresite drobtine in jih zlato rjavo popražite. Pražene drobtine stresite na prtič in pustite, da se ohladijo.

3. Na 1 žlici masla približno 2 minuti pražite špinačo in na pol prerezane češnjeve paradižnike. Špinačo in paradižnike razdelite po krožnikih, dodajte pokrovače in jih posujte z drobtinami.

Priprava:  preprosta.  
Čas priprave: priprava 20 minut.
Na osebo: približno 200 kcal B: 12 g, M: 12 g, OH: 13 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ