Kotlet na žaru z breskvami

14. 9. 2008
Deli
Kotlet na žaru z breskvami.

Okusen hitri obrok.

Potrebujete

  • 2 debela svinjska kotleta (vsak okoli 20 dag)
  • 2 čvrsti breskvi ali nektarini
  • 2 jedilni žlici praženih pinjol
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • ? skodelice nadrobljene gorgonzole

Potrebujete še

  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 1 jedilno žlico balzamičnega kisa

Priloga

rukola, pokap­ljana z oljčnim oljem in limoninim sokom

Priprava

1 Breskvi prerežite na polovice in jima odstranite koščice, pinjole na hitro popražite v ponvi, čebulo narežite na tanko. Nato dobro segrejte žar, premažite meso z oljčnim oljem in ga začinite s soljo in poprom. Na vročem žaru pecite kotleta od 4 do 5 minut na vsaki strani, tako da postaneta enakomerno rjavo zapečena. V sredini mora meso ostati rahlo rožnato, kar pomeni, da je mehko in sočno.

2 Medtem ko pečete meso, polovice bres­kev premažite z oljčnim oljem in jih postavite na vročo ploščo z odrezanim delom navzdol. Pecite jih 5 minut, da se dobro zmehčajo, nato jih odstranite in narežite na manjše koščke ter v primerno veliki skodelici zmešajte s praženimi pinjolami, čebulo, gorgonzolo in balzamičnim kisom. Po potrebi dodajte še malo soli in popra. Vsak kotlet obložite s polovico pripravljene solate in postrezite. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo 430 kalorij, 38 g beljakovin, 16 g ogljikovih hidratov, 24 g maščob (9 g nasičenih), 2 g vlaknin, 530 mg natrija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"