Krompirjeva juha s korenjem

19. 1. 2010
Deli
Krompirjeva juha s korenjem

Za 4 osebe potrebujete: 750 g krompirja, ki se ne razkuha, 250 g korenja, 1, 25 l juhe, 1 majhno čebulo, 1 strok česna, 400 g mlete govedine, 1 rumenjak, 1–2 žlici drobtin, sol, poper, 1–2 žlički srednje ostre gorčice, nariban muškatni orešček

Priprava:

1 Krompir olupite, operite in narežite na kocke. Korenje olupite in narežite na kocke. Krompir stresite v juho in ga kuhajte približno 20 minut.

2 Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zmešajte ju z mletim mesom, rumenjakom, drobtinami, soljo, poprom in gorčico. Z vlažnimi dlanmi iz mase oblikujte majhne kroglice. Po 10 minutah juhi dodajte korenje in cmočke ter skuhajte do konca. Juho po okusu začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Čas priprave približno 35 minut.

Na osebo približno 370 kcal,

beljakovine: 26 g, maščobe: 16 g,

ogljikovi hidrati: 29 g

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord