Lahka mineštra

29. 4. 2010
Deli
Lahka mineštra (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Odlična zelenjavna juha s testeninami.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g peresnikov
  • sol
  • 1 pločevinko belega fižola (425 ml)
  • 4 korenčke
  • 4 stebla belušne zelene
  • 200 g zelenega stročjega fižola
  • 4 paradižnike
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 2 žlički sesekljanega timijana
  • poper
  • 2 žlici sesekljane bazilike
  • 50 g naribanega parmezana

Priprava:

1 Testenine na zob skuhajte v osoljeni vodi. Nato jih stresite na cedilo, prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Beli fižol odcedite na cedilu. Pripravite zelenjavo. Korenje in belušno zeleno na drobno narežite. Stročji fižol narežite na 3 cm dolge koščke, paradižnik pa zelo na drobno sesekljajte.

2 V loncu zavrite zelenjavno juho, dodajte korenje, zeleno, paradižnik, stročji fižol in timijan ter pokrito kuhajte 10 do 15 minut. Nato dodajte še beli fižol in testenine ter dobro pregrejte. Mineštro po okusu solite in poprajte. Postrezite posuto z baziliko in parmezanom.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 19 g,
maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"