Mišično gorivo: Ultimativna solata

10. 10. 2008
Deli
Ultimativna solata (foto: Melissa Punch)
Melissa Punch

Pripravite z beljakovinami polne zrezke (51 gramov na porcijo) na posteljici iz mešane zelenjave in prelite z medenim gorčičnim prelivom.

Pikantni piščančji zrezkiI

  • 2 umešani jajci
  • 1 žlica nemastnega mleka
  • 1 skodelica drobtin
  • 1 žlička posušene mlete čebule
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička kajenskega popra
  • ? žličke rdeče paprike
  • ? žličke črnega popra
  • 4 piščančji zrezki
  • ? žličke začinke

Priprava

Najprej v skledi zmešajte jajca in mleko. V drugi posodi zmešajte drobtine in začimbe. Vsak zrezek nato pomočite v jajčno mešanico ter ga povaljajte v začinjenih drobtinah. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja na srednje visoki temperaturi. Nato v njem pecite zrezke po 4 minute na vsaki strani ozir­­­­­­­­­oma dokler notranja temperatura ne doseže 75 °C. Za 4 porcije.

foto: Melissa Punch

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"