Polnjene lepinje

1. 12. 2007
Deli
Polnjene lepinje

Sestavine za 4 osebe: 500 g fileta lososa, 1/2 žličke začimb za pečenje na žaru, po 1 majhna rdeča in zelena paprika, 1 korenček, 200 g kisle smetane, 50 g naribanega sira (npr. gavda), sol, poper, 1 žlica zelišč, 1 velika lepinja ali 4 majhne.

PRIPRAVA:

1. Pečico segrejete na 220 stopinj (ventilatorsko na 180). Lososa oplaknite, narežite na trakove, začinite z začimb za žar, položite na pekač in pecite 5 do 10 minut.

2. Zelenjavo operite, očistite, po želji olupite in narežite na kocke. Kislo smetano gladko zmešajte z zelenjavo in s sirom. Začinite s soljo, poprom in zelišči.

3. Lepinje vodoravno prerežite in premažite s kremo. Nanjo položite lososa. Drugo polovico kruha položite na vrh. Narežite na kose.

Priprava: približno 25 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, B: 32 g, M: 32 g, OH: 29 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"