Ponev s krompirjem, fižolom in klobasami

27. 11. 2007
Deli
Ponev s krompirjem, fižolom in klobasami

Sestavine za 4 osebe: 1 čebula, 2 klobasi (po 75 g), 1 kg krompirja, sol, poper, paprika v prahu, 250 ml zelenjavne juhe (iz kocke), 800 g zelenega stročjega fižola (zamrznjenega), 600 g paradižnika.

PRIPRAVA:

1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Klobasi posebej skuhajte in narežite na rezine. Olupite krompir, ga operite in narežite na kocke. Vse specite v pregreti ponvi brez dodane maščobe in med pečenjem stalno mešajte. Začinite s soljo, poprom in papriko v prahu. Prilijte juho in dodajte fižol ter vse skupaj kuhajte še 10 do 12 minut.

2. Paradižnike poparite, olupite, odstranite semenje in narežite na kocke. Vmešajte v ponev in kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte klobaso in pustite, da se segreje. Po okusu solite in poprajte ter takoj ponudite.

Na osebo približno 330 kcal

B: 16 g, M: 7 g, OH: 45 g

Priprava: približno 20 minut