Recept: Eksotična solata s piščancem

20. 9. 2014
Deli
Recept: Eksotična solata s piščancem (foto: Arhiv bloga Blaž kuha)
Arhiv bloga Blaž kuha

Solata prija skozi vse leto. Tokrat bomo dan obarvali z okusno eksotično solato.

Sestavine:
  • 200 g piščančjih prsi brez kosti in kože 
  • 2 vejici listnate zelene
  • 1 pest zelenega grozdja
  • 1/2 manga
  • 2 kolobarja ananasa
  • ena slaba pest celih lešnikov
  • 2 žlici mandljevih lističev
  • 150 g listnate solate
  • sok ene limete
  • 4 žlice olivnega olja
  • dva ščepca soli
  • en ščepec grobo mletega tribarvnega popra
Priprava:

1. Piščančje prsi narežemo na majhne kocke, začinimo s soljo in poprom ter jih popečemo (6 minut) na dveh žlicah olivnega olja.

2. Listnato zeleno operemo pod tekočo hladno vodo, osušimo ter narežemo na tanke rezance. Grozdje operemo in osušimo. Mango olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na majhne kocke. Ananas olupimo, odstranimo sredico ter ga narežemo na majhne kocke. Listnato solato očistimo, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo.

3. Listnato solato razdelimo na dva servirna krožnika. Nato solato potrosimo s popečenimi kockami piščanca, zeleno, s sadjem (grozdje, mango, ananas), lešniki in mandljevimi lističi. Tik pred serviranjem pokapamo z limetinim sokom in olivnim oljem.

Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha; za revijo Lisa

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"