Recept: Pekoča tunina

11. 10. 2013
Deli
Recept: Pekoča tunina (foto: Arhiv revije Lea)
Arhiv revije Lea

Zdravo rolico, pravo zakladnico hranil, sestavite tako...

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4 pesti kuhanega riža (za suši),
  • 150 g svežega tuna,
  • 1 žličko čilija v prahu,
  • 1 žličko wasabi paste,
  • 4 liste nori alge,
  • ½ kumare,
  • ½ korenja.
Priprava:

1. Tunino narežemo na tanke rezine in jo potresemo s čilijem v prahu.

2. Na rogoznico položimo list nori alge in po njej razporedimo suši riž, v debelini 0,5 cm.

3. Po sredini v črti potegnemo tunino in nanjo namažemo wasabi pasto. Po zgornji strani tunine zložimo na julien narezano kumaro, po spodnji strani pa na julien narezano korenje.

4. Primemo rogoznico in tesno zvijemo v suši. Z ostrim nožem prerežemo na polovico in nato na prst debele sušije.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"