Recept: Zelenjavna juha z rezanci

2. 2. 2014
Deli
Recept: Zelenjavna juha z rezanci (foto: Profimedia)
Profimedia

Danes si za spremembo privoščite okusno zelenjavno juho. Priprava je zelo preprosta.

Sestavine za 4 osebe:
  • 1 manjši por
  • 1 korenček
  • po 1 kos peteršilja in zelene
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1,2 l zelenjavne juhe
  • sol in mlet poper
  • 80 g rezancev
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja ali drobnjaka
Priprava:

1. Por očistite in ga zrežite na obročke. Očistite tudi korenovke. Oplaknite jih, nato pa jih najprej zrežite na tanke rezine, te pa nato še na kocke.

2. Pripravljeno zelenjavo malce popecite na olju, prilijte juho, jo zavrite in začinite s soljo in poprom. Pri nizki temperaturi jo kuhajte približno 20 minut.

3. Jušne rezance skuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite in oblijte s hladno vodo. Porazdelite jih po jušnih krožnikih, prelijte z zelenjavno juho in potresite z zelišči.