10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Lazanja iz palačink

Lazanja iz palačink (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Naveličani klasične lazanje? 

Za 4 osebe potrebujete:

Za nadev:

  • 1 čebulo 
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 150 g šampinjonov 
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 2 lovorjeva lista 
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 150 g nastrganega sira

    Za palačinke:

  • 2 jajci 
  • 200 ml mleka
  • 170 g moke
  • olje za cvrenje

    Za skutno pomako:

  • 250 g pasirane skute
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 1 mlado čebulo

Priprava:

1 Olupite čebulo, očistite korenje, zeleno in gobe. Čebulo sesekljajte, preostalo pa zrežite na kocke.


2 Čebulo, korenje in zeleno popražite na malce olja. Začinite s soljo in poprom ter dodajte paradižnike. Nato primešajte še lovorjeva lista in vse skupaj dušite približno 10 minut.


3 Dodajte gobe in jih dušite še 10 minut. Nato dodajte peteršilj in ponev odstavite.


4 Iz mleka, jajc, ščepca soli in moke zmešajte gladko testo in ga pustite počivati 15 minut. Nato iz njega na olju specite tanke palačinke.


5 Okrogel model obložite s papirjem za peko. Vanj zložite palačinke in vsak sloj obložite z zelenjavo in jo potresite z nastrganim sirom. Zadnjo palačinko potresite samo s sirom. Lazanjo iz palačink približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.


6 Skuto stepite z mineralno vodo. Začinite s soljo in papriko ter primešajte sesekljano čebulo. Postrezite k lazanji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri