10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Lešnikova rulada

Lešnikova rulada (foto: arhiv revije Liza) arhiv revije Liza
5. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Sladica, ki je zagotovo odlična popestritev po glavnem obroku ...

Sestavine:

Biskvit:

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 100 g mletih lešnikov

Nadev: 

  • 250 ml kisle smetane s čim več maščob
  • 3 zvrhane žlice nutele
  • 1 zavoj lešnikovega krokanta oz po okusu

Preliv: 

  • 200 g mlečne čokolade
  • 100 ml sladke smetane

Priprava:

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Ločimo rumenjake in beljake. Ogrejemo jih na sobno temperaturo (ni nujno, je pa boljše). Beljake stepemo s ščepcem soli do stopnje ne preveč suhega snega. Stepemo še rumenjake s sladkorjem. Dodamo jim mlete lešnike, premešamo in vmešamo še beljake. Najprej eno tretjino in razmešamo. Nato vmešamo preostali sneg. Razmažemo po peki papirju na pekaču v velikosti pečice. Pečemo 14 minut. Skupaj s peki papirjem rulado zvijemo in počakamo, da se ohladi vsaj do mlačnega. Preliv pripravimo tako, da nalomljeno čokolado prelijemo s skoraj vrelo smetano, počakamo 2 minuti, da se začne taliti in nato premešamo. Za nadev zmešamo nutelo in kislo smetano. Namažemo po ruladi in posujemo z lešnikovim krokantom. Rulado zvijemo in prelijemo s prelivom, ki se je moral v tem času že malo zgostiti. Lahko tudi počakamo, da se strdi na sobni temperaturi in nabrizgamo okraske ali lubje. Pustimo vsaj eno uro na hladnem, da se strdi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri