Limonina pita z robidnicami

30. 8. 2011
Deli
Limonina pita z robidnicami, na hrustljavi kokosovi podlagi.

Na hrustljavi podlagi s kokosom.

Za približno 10 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 130 g mehkega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • naribano lupino 1 biolimone
  • 2 rumenjaka
  • 150 g moke
  • 50 g kokosove moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 4 žlice mleka

Za oblogo:

  • 75 g skute
  • 5 rumenjakov
  • 150 g smetane
  • 200 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 150 ml limoninega soka
  • naribano lupino 1 biolimone
  • 20 g masla
  • 400 g robidnic
Priprava:

Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150). Maslo, sladkor v prahu, sol in limonino lupino kremasto stepite. Med stepanjem postopoma dodajte 2 rumenjaka.

Moko zmešajte s kokosom in pecilnim praškom ter jo skupaj z mlekom postopoma vmešajte v masleno kremo. Testo dobro premešajte in ga namažite na pekač (30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko. V pečici ga pecite približno 20 minut. Pečeno testo preložite na rešetko za kolač in pustite, da se ohladi.

Preostalih 5 rumenjakov zmešajte s škrobom in 250 ml vode. Smetani dodajte sladkor in sol ter jo zavrite. Rumenjake zmešajte z vročo, toda ne vrelo smetano in prelijte nazaj v kozico. Kremo med mešanjem pri nizki temperaturi kuhajte 1 minuto, nato jo odstavite in vanjo vmešajte limonin sok in lupino ter maslo.

Robidnice preberite, oplaknite in dobro osušite. Testo položite na pladenj in ga premažite z mlačno kremo. Po kremi razporedite robidnice in jih rahlo pritisnite.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na kos: približno 260 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 34 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"