Na hrustljavi podlagi s kokosom.
Za približno 10 kosov potrebujete:
Za testo:
- 130 g mehkega masla
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 ščepec soli
- naribano lupino 1 biolimone
- 2 rumenjaka
- 150 g moke
- 50 g kokosove moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 4 žlice mleka
Za oblogo:
- 75 g skute
- 5 rumenjakov
- 150 g smetane
- 200 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 150 ml limoninega soka
- naribano lupino 1 biolimone
- 20 g masla
- 400 g robidnic
Priprava:
Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150). Maslo, sladkor v prahu, sol in limonino lupino kremasto stepite. Med stepanjem postopoma dodajte 2 rumenjaka.
Moko zmešajte s kokosom in pecilnim praškom ter jo skupaj z mlekom postopoma vmešajte v masleno kremo. Testo dobro premešajte in ga namažite na pekač (30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko. V pečici ga pecite približno 20 minut. Pečeno testo preložite na rešetko za kolač in pustite, da se ohladi.
Preostalih 5 rumenjakov zmešajte s škrobom in 250 ml vode. Smetani dodajte sladkor in sol ter jo zavrite. Rumenjake zmešajte z vročo, toda ne vrelo smetano in prelijte nazaj v kozico. Kremo med mešanjem pri nizki temperaturi kuhajte 1 minuto, nato jo odstavite in vanjo vmešajte limonin sok in lupino ter maslo.
Robidnice preberite, oplaknite in dobro osušite. Testo položite na pladenj in ga premažite z mlačno kremo. Po kremi razporedite robidnice in jih rahlo pritisnite.
Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na kos: približno 260 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 34 g
Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"