To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Losos z dušeno papriko

Losos z dušeno papriko (foto: Profimedia) Profimedia
10. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okus vas ne bo razočaral!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 rumene paprike
  • 2 mladi čebuli
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 1–2 žlici kaper
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 vejice pehtrana
  • 600 g lososa

Priprava:

1 Očistite paprike in jih pri 200 stopinjah pecite toliko časa, da se pokažejo črni mehurji. Dajte jih v plastično vrečko, jo zaprite in počakajte, da se malo ohladijo. Nato jih olupite, odstranite semena in zrežite na trakove. Mlado čebulo oplaknite in jo sesekljajte, olupljen česen pa zrežite na rezine.

2 V ponvi segrejte olje in na njem popražite zelenjavo. Prilijte juho, dodajte kapre, polovico lističev pehtrana, sol in poper. Malce podušite.

3 Lososa oplaknite in osušite ter ga zrežite na 4 porcije. Začinite jih s soljo in poprom in jih popecite z obeh strani na malo olja. Nato jih prestavite v pekač in jih 10 minut pecite še v pečici, segreti na 180 stopinj.

4 Lososa postrezite s papriko in jed okrasite s preostalim pehtranom. Zraven lahko postrežete testenine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri