To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Losos z zelišči

Losos z zelišči (foto: revija Lisa) revija Lisa
28. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Na omaki iz vodne kreše

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 mlado čebulo
  • 4 kose lososa (po 150 g)
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • začimbe za ribe
  • 1 žlico masla
  • 100 ml belega grozdnega soka
  • 150 ml ribje osnove (iz kozarca)
  • 2 žlici goste polnomastne smetane
  • približno 100 g vodne kreše
  • poper

Priprava

Mlado čebulo očistite in jo zrežite na obročke. Lososa oplaknite, ga osušite in ga nakapajte z limoninim sokom, nato ga približno 4 minute pecite na vročem oljčnem olju, vse dokler spodnja stran ni hrustljavo zapečena. Obrnite in ga pecite še 4–5 minut. Losos je pečen, ko ni več 'prosojen', znotraj pa je lahko še nekoliko steklast. Ribo začinite s soljo in začimbami za omako.

Mlado čebulo približno 5 minut dušite na maslu. Prilijte ribjo osnovo in grozdni sok. Zavrite in malce pokuhajte. Primešajte še smetano, jo zavrite in omako pustite lahno vreti približno 4 minute.

Vodno krešo oplaknite, jo otresite do suhega in jo natrgajte na manjše koščke. Dodajte k omaki, jo pretlačite s paličnim mešalnikom, začinite in jo postrezite z lososom. Zraven po želji postrezite še krompirjev pire in jed okrasite z vodno krešo.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 56 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri