Lososov filet z gobovo skorjico

18. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Lososov filet z gobovo skorjico (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Idealno, če želite presenetiti svoje goste

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g dolgozrnatega riža
  • sol
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 350 g ostrigarjev
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 4 žlice masla
  • 60 g drobtin
  • 1 rumenjak
  • poper
  • 350 g lisičk
  • 4 lososove filete (po 200 g)
  • 2 žlici limoninega soka
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 3 žlice sesekljanih zelišč

Priprava

Riž skuhajte v vreli slani vodi po navodilih z embalaže. Po kuhanju vodo odlijte in riž odcedite.

Olupite šalotko in česen ter ju zrežite na kocke. Očistite ostrigarje in jih zrežite na kocke. Popecite jih na 1 žlici vročega masla in jih pecite toliko časa, da izpari vsa tekočina. Prilijte balzamični kis in ga pokuhajte. Nato dodajte še 1 žlico masla, šalotko in česen ter vse skupaj popecite. Primešajte še drobtine in rumenjak in gobe začinite s soljo in poprom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Lisičke očistite in jih po potrebi prepolovite. Lososove filete oplaknite, jih obrišite do suhega in jih nakapajte z limoninim sokom. Približno 2 minuti jih pecite na 3 žlicah vročega olja. Pekač obložite s papirjem za peko in ga premažite z 2 žlicama olja. Riž razporedite po papirju (v velikosti filetov). Nanj položite lososove filete, jih prekrijte z gobovo maso in ribo pecite približno 10 minut. Lisičke približno 5 minut dušite na 2 žlicah vročega masla in jih začinite s soljo in poprom. Pečene filete postrezite z gobami, zelišči in po želji še z limono.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 645 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 48 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"