10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Lososov steak s holandsko omako in poširanim jajcem

Lososov steak s holandsko omako in poširanim jajcem (foto: Profimedia) Profimedia
1. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Obilje okusov...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 jajca
  • sol
  • 100 ml kisa
  • 4 lososove filete s kožo
  • sveže mleti črni poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 rumenjake
  • 50 ml belega vina
  • 150 g stopljenega masla
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlico pehtranovih listov
  • 100 g motovilca
  • 8 rezin toasta

Priprava:

1 Vodo solite in ji dodajte kis. Nato jo zavrite. V vrelo vodo ubijte eno jajce, ga pustite vreti 3 minute in ga nato za 30 sekund prestavite v hladno vodo. Ponovite z vsemi jajci.

2 Lososove filete natrite s soljo in poprom ter jih na segretem olju z vsake strani pecite približno 2 minuti. Začnite s kožo navzdol.

3 Po peki jih vzemite iz ponve, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati nekaj minut. Rumenjake nad vročo vodno kopeljo stepite z vinom. Stepajte toliko časa, da dobite majonezno konsistenco.

4 Postopoma dodajte maslo in omako začinite s kisom, ščepcem soli in lističi pehtrana. Lososa postrezite s toplo omako, poširanimi jajci, motovilcem in popečenimi rezinami toasta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri