Madžarska golaževa juha

10. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Madžarska golaževa juha (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Paprika in čili poskrbita za ogenj v Puszti

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g govejih pleč
  • 400 g krompirja
  • 300 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico sladke mlete paprike
  • sol, poper
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 100 ml rdečega vina
  • 1,25 ml goveje juhe
  • 1 lovorjev list
  • 1 žličko kumine (lahko tudi mlete)
  • 3 črna poprova zrna

Priprava

Meso oplaknite, ga osušite in nato zrežite na 1,5 cm velike kocke. Krompir olupite, ga operite in zrežite na kocke. Olupite tudi čebulo in česen ter oboje zrežite na drobne kocke. Papriki oplaknite, ju očistite in zrežite na kocke. Čili oplaknite, ga po dolgem prepolovite, očistite in sesekljajte.

V večji posodi segrejte olje. Na njem nato ob stalnem mešanju po porcijah dobro popecite meso. Začinite ga z mleto papriko, soljo in poprom ter nato vzemite iz posode.

Na maščobi nato podušite čebulo, česen, papriko in čili. Dodajte paradižnikovo mezgo, vino, juho in meso, zavrite in vse skupaj dušite približno 1 uro. Nato dodajte še zelenjavo, lovorjev list, kumino in poprova zrna ter golaževo juho dušite 20–30 minut. Še enkrat jo pikantno začinite. Po želji jo na koncu okrasite z lističi zelišč.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.

Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"