Mafini z grozdjem in belo glazuro

28. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mafini z grozdjem in belo glazuro (foto: Profimedia)
Profimedia

Mafinov se res ne naveličamo.

Za 12 kosov potrebujete:

  • 2 jajci
  • 120 g masla
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 180 g moke
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 100 ml belega vina 
  • maščobo in modo za model

Za glazuro:

  • 100 g grozdja
  • 1 beljak
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlico limonovega soka

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Iz beljakov stepite trd sneg in ga počasi vmešajte v masleno kremo. Presejano moko zmešajte s cimetom in pecilnim praškom. Izmenjaje z belim vinom jo vmešajte v jajčno peno in zmešajte gladko testo.

2 Namastite vdolbinice modela za mafine in jih potresite z moko. Vanje razporedite testo in na sredino vsakega potisnite grozdje. Mafine približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo v modlih, nato pa jih prevrnite ven.

3 Beljake gladko stepite s sladkorjem in limonovim sokom. Glazuro prelijte po mafinih in jih okrasite z grozdjem. Počakajte, da se glazura strdi.

Foto: Profimedia