Malinovo-breskova torta

2. 7. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Malinovo-breskova torta

Imate radi breskve? Kaj pa maline? Potem morate poskusiti ta recept. Vsak sloj je poseben užitek.

Za približno 16 kosov potrebujete:

  • 750 g breskovih polovičk (pločevinka)
  • 450 g zamrznjenih malin
  • 8 listov želatine
  • 500 g puste skute 
  • 120 g sladkorja
  • nastrgano lupinico in sok 1 bio limone in 1 bio pomaranče
  • postrgano lupinico 1 stroka vanilje
  • 500 g smetane
  • tri plasti biskvitnega testa (gotov izdelek)

Priprava:

1. Breskve odcedite, maline pa odtajajte. Želatino namočite. Ločeno pretlačite 150 g breskev in 200 g malin. Maline pretlačite še skozi cedilo in jim primešajte 1 žlico sladkorja.

2. Skuto gladko zmešajte s preostalim sladkorjem. V kozici segrejte sok limone in pomaranče, lupinice in sredico stroka vanilje. Želatino ožemite in jo stopite v soku. Primešajte 2 žlici skute. Nato vse skupaj primešajte preostali skuti. Polovico kreme zmešajte z rdečim in drugo polovico z rumenim pirejem. Čvrsto stepite smetano. V vsako kremo vmešajte po 220 g smetane.

3. Okoli spodnje plasti biskvita namestite tortni obroč. Preostale breskve zrežite na kocke, jih porazdelite po biskvitu in jih premažite z breskovo kremo. Pokrijte z drugim delom biskvita. Rdeči kremi primešajte preostale maline in kremo premažite po biskvitu. Pokrijte s tretjim delom.

4. Torto za približno 8 ur postavite v hladilnik. Po želji jo okrasite s smetano, sadjem in kokosovimi kosmiči.

Na kos: približno 300 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 40 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek