10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Marinirana riba s paradižniki in olivami

Marinirana riba  s paradižniki in olivami (foto: Profimedia) Profimedia
15. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Riba v marinadi ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 5 olupljenih strokov česna
  • 2 mladi čebuli
  • 1 šop koriandra
  • 1 žlic mlete sladke paprike
  • 1 žlico mlete orientalske kumine
  • sok 1 limone
  • 6 žlic olivnega olja
  • morsko sol
  • 2 brancina
  • 200 g paradižnikov
  • 70 g zelenih oliv
  • 1 šop peteršilja

Priprava:

1 Olupite česen in ga drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi očiščeno mlado čebulo in koriander. Vse skupaj stresite v skledo in dodajte papriko, orientalsko kumino, limonov sok in olivno olje. Mešanico začinite s soljo in poprom in premešajte.

2 Obe ribi oplaknite pod hladno vodo in ju otrite s kuhinjski brisačo. V vsako naredite nekaj rezov z nožem, nato ju od zunaj in od znotraj natrite z marinado. Pokrijte z aluminijasto folijo in ju za 1 uro postavite v hladilnik.

3 V tem času očiščene paradižnike zrežite na rezine in razporedite po dnu kvadratnega pekača. Pečico segrejte na 200 stopinj. Na paradižnike položite ribi in ju nakapajte s preostalo marinado. Potresite z olivami in peteršiljem.

4 Ribi v pečici pecite 25 minut. Postrezite s kruhom ali krompirjem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri