To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Marinirane piščančje prsi s svežo špinačo

Marinirane piščančje prsi s svežo špinačo (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Špinača in piščanec - odlična kombinacija!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • strt črn poper 
  • 2 stroka česna
  • 2 rezini limone
  • 3 vejice timijana 
  • 1 vejico rožmarina
  • 50 ml olja

Za skorjico:

  • 1 en dan staro žemljo
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • 1 žličko timijanovih lističev
  • 1 žličko sesekljanega rožmarina
  • 1 strok česna
  • sol
  • 2 žlici olivnega olja

Za špinačo:

  • 400 g špinače
  • 1 čebulo
  • 50 g masla
  • 3 stroke česna
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Očistite meso, ga osušite in dajte v pekač. Začinite ga s soljo, poprom, rezinami česna, rezinami limone, vejicami timijana in rožmarina ter prelijte z dvema tretjinama olja. Meso pokrijte s folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik.

2 Kruh zrežite na kocke in jih zmeljite. Stresite jih v skledo, dodajte lupinico limone, zelišča, sesekljan česen, sol in olivno olje ter vse skupaj premešajte.

3 Meso vzemite iz marinade, ga dobro ocedite in ga na eni strani povaljajte v kruhovi mešanici. Meso nato na isti strani položite v ponev s segretim preostalim oljem. Ko se skorjica obarva zlato rjavo, meso obrnite in ga popecite še z druge strani. Nato ga dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 12 do 18 minut (glede na velikost prsi) pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki pekač pokrijte in meso pustite na toplem še 5 minut.

4 Špinačo oplaknite in jo stresite v skledo s hladno vodo. Nato jo ponovno oplaknite in pustite stati v vodi, da umazanija pade na dno. Lističe poberite s površine in ponovite postopek.

5 Olupite čebulo in jo sesekljajte. Stekleno jo popražite na vročem maslu. Dodajte odcejene liste špinače in noževo konico strtega česna s soljo. Primešajte še poper. Špinačo samo malce pokuhajte in jo postrezite z rezinami mesa.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri