10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Marmorni makov kolač s čokoladno glazuro

Marmorni makov kolač s čokoladno glazuro (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ta črna slastna zrnca!

Za 10 kosov potrebujete:

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 210 g masla
  • 1 vaniljev sladkor
  • 180 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 100 ml smetane
  • moko
  • 60 g mletih makovih semen

Za glazuro:

  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml smetane
  • suhe marelice
  • orehe

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte pol sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Zmehčano maslo penasto stepite s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter postopoma dodajte rumenjake. Izmenjaje primešajte presejano moko s pecilnim praškom in smetano. Dodajte sneg beljakov, mešanico razdelite na dva dela in v eno vmešajte makova semena.

2 Namastite pravokotni pekač in ga potresite z moko. Vanj dajte oba dela testa in ju premešajte z vilicami, da dobite marmorni vzorec. Kolač približno 60 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki naj se ohladi v pekaču, nato pa ga prevrnite ven.

3 Belo čokolado nalomite na koščke in jih stopite nad vročo vodno kopeljo. Dodajte smetano in jo dobro vmešajte. Glazuro prelijte po kolaču in po njej potresite sesekljane marelice in orehe. Počakajte, da se strdi, in kolač nato zrežite na rezine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri