10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Martinovi rogljički z orehi

Martinovi rogljički z orehi (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Naj zadiši po martinovem!

Za 48 kosov potrebujete:

  • 450 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 90 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
  • 250 g pasirane skute
  • 80 ml sončničnega olja
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 70 g sladkorja
  • 260 g orehov
  • 30 g medu
  • 70 g bebi piškotov
  • 2 žlici ruma
  • približno 100 g mandljevih lističev

Priprava:

1 Moko, pecilni prašek in sladkor v prahu stresite v skledo. Dodajte skuto, olje in jajce ter zgnetite mehko in voljno testo. 60 minut ga pustite počivati na sobni temperaturi.

2 Mleku dodajte sladkor in ga zavrite. Nato dodajte mlete orehe in jih malce pokuhajte. Ko se mešanica ohladi, dodajte med, mlete piškote in rum.

3 Testo razdelite na 8 kosov in vsakega oblikujte v štručko. Vsako razvaljajte v krog, premera 22 cm. Vsakega zrežite na 6 trikotnikov, nanj dajte 2 žlički nadeva in jih zvijte v rogljičke. Razporedite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pustite počivati 15 minut.

4 Nato rogljičke premažite z razžvrkljanim jajcem in jih potresite z mandlji. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo na kuhinjski rešetki, nato pa jih potresite s sladkorjem v prahu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri