Medeni kolač z višnjami

21. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Medeni kolač z višnjami (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Višnje in češnje so kraljice poletja

Sestavine za 8 kosov

  • 300 g moke (pol gladke in pol navadne)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 pecilni prašek z začimbami za medenjake
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 jajce
  • 100 ml olja
  • 100 ml mleka
  • žlica marelične marmelade
  • 2 žlici medu
  • 200 g višenj (svežih ali vloženih)
  • moka
  • olje

Priprava

Vložene višnje odcedite in prestrezite sok. Svežim odstranite koščice. Zmešajte obe vrsti moke, sladkor, kakav in pecilni prašek. Dodajte jajce, olje in mleko in vse skupaj zmešajte z mešalnikom. Nato dodajte še marmelado in med in vse skupaj mešajte približno 8 minut. Če je mešanica pretrda, dodajte še malce višnjevega soka ali pa mleka.

Namastite model in ga potresite z moko. Vanj vlijte testo in po njem razporedite višnje. Približno 45 minut ga pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se kolač hladi še 10 minut, nato pa ga prevrnite iz modela.

Čas priprave približno 60 minut + hlajenje

Na kos približno 360 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 53 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"