Medenjakovi mafini z datlji

9. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Medenjakovi mafini z datlji (foto: profimedia)
profimedia

Slastni mafini z aromo medu

Sestavine za približno 25 kosov

  • 2 jajci
  • 150 g sladkorja
  • 70 g masla
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 žlička začimb za medenjake
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 3 žlice medu
  • 2 dl mleka
  • 50 g izkoščičenih suhih datljev
  • čokoladna kuvertura
  • sesekljani mandlji

Priprava

Rumenjaka penasto stepite s sladkorjem in maslom. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek, začimbe za medenjake, cimet in kakav v prahu. Skupaj z medom in mlekom mešanico primešajte rumenjakovi peni. Na koncu primešajte še sneg beljakov in koščke datljev.

Testo prelijte v namaščene vdolbinice modela za mafine in jih približno 15–20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ko se mafini nekoliko ohladijo, jih prevrnite iz modela in jih okrasite s stopljeno čokoladno kuverturo. Preden se strdijo, mafine potresite še s sesekljanimi mandlji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"