Mediteranska tunova solata

19. 7. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mediteranska tunova solata (foto: Profimedia)
Profimedia

Lahkotna in sveža malica ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 8 majhnih krompirjev
  • grobo mleto sol
  • 2 žlici olivnega olja
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 4 jajca
  • 1 pločevinko tunine (180 g)
  • 50 g črnih oliv
  • 12 listov bazilike

Za polivko:

  • sok 1/2 limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • sveže mlet poper

Priprava:

1 Krompir dobro operite, položite v pekač, solite in nakapajte z oljem. 30 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Zadnjih 5 minut peke dodajte še paradižnike.

2 V tem času skuhajte jajca – ko zavrejo, jih kuhajte še 3 minute, nato jih ohladite v hladni vodi in olupite. Zmešajte limonov sok in olje ter ščepec soli in popra.

3 Pečen krompir prerežite na pol in razporedite po krožnikih. Dodajte dušene paradižnike, koščke tunine in olive. Na vsako porcijo solate položite prepolovljeno jajce. Na koncu solato nakapajte s polivko, začinite s soljo in poprom in okrasite z baziliko.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"