10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Mesna pita s krompirjem in bučkami

24. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Nimate ideje za silvestrovo večerjo? Letos poskusite z mesno pito.

Za 6 oseb potrebujete

• 450 g krompirja

• 4 žlice olivnega olja

• 400 g bučk

• 2 šalotki

• 1 strok česna

• 15 vejic timijana

• 600 g mletega mesa

• 50 g posušenih paradižnikov

• sol, poper

• 80 g masla

• 250 g vlečenega testa (za burek – kore)

• 250 g grškega jogurta

• 4 jajca

Priprava

Krompir olupite in zrežite na 1,5 cm velike kocke. V ponvi ga na 1 žlici olja med mešanjem pecite 20 minut. Bučke po dolgem narežite na četrtine in nato na 1,5 cm široke koščke. Šalotko, česen in lističe timijana sesekljajte.

Bučke in šalotko pecite na 1 žlici olja približno 2 minuti. Dodajte česen in timijan ter popražite. Bučke zmešajte s krompirjem. Mleto meso pecite na 2 žlicah olja približno 3 minute in ga zmešajte z zelenjavo. Paradižnike sesekljajte in primešajte nadevu. Nadev po okusu solite in poprajte.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Maslo raztopite. Ovalni pekač (dolžine 32 cm) namastite. Testo na eni strani premažite z maslom in ga v treh plasteh položite v pekač. Jogurt zmešajte z jajci, začinite in vmešajte v nadev. Nadev razporedite po testu. Pito pecite približno 40 minut. Po 20 minutah jo pokrijte s papirjem za peko, da preveč ne porjavi.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri