To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Mesni narastek

Mesni narastek (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za odličen narastek!

Za 6 porcij potrebujete:

  • 200 g prekajene vratovine
  • 200 g pečene svinjine (pleče)
  • 200 g kuhanih piščančjih prsi
  • 3 pesti mladih kopriv
  • 6 en dan starih žemelj
  • 120 ml mleka
  • 6 jajc
  • sveže mleti črni poper, sol
  • ščepec muškatnega oreščka
  • maslo za modele
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Oplaknite prekajeno meso, ga položite v lonec, prilijte toliko vode, da bo pokrito, in jo zavrite. Meso kuhajte približno 35 minut. Po kuhanju naj se ohladi. Vse vrste mesa zrežite na zelo majhne koščke.

2 Koprive dobro oplaknite, jih otresite do suhega in sesekljajte.

3 Žemlje zrežite na kocke, jih stresite v skledo in prilijte mleko in malo juhe.

4 Ločite rumenjake od beljakov. Žemljam dodajte še kocke mesa, nato koprive, lističe peteršilja in špinačo. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na koncu dodajte rumenjake in čvrsto stepen sneg beljakov. Premešajte in pustite stati nekaj minut.

5 Namastite modele in jih napolnite z mešanico. Približno 25 do 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Potresite s svežimi peteršiljevimi lističi in narastek postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri