10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Metina pomaka z zelenjavnimi palačinkami

Metina pomaka z zelenjavnimi palačinkami (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Malico, ki jo drugače jemo v sladki različici, bomo tokrat pripravili malce bolj zdravo v slanih okusih. 

Tokrat smo izbrali recept za vse, ki ste bolj navdušeni nad slanim kot sladkim. Pripravili bomo to, kar ste zagotovo že jedli - palačinke s pomako. A tokrat, jih boste servirali brez slabe vesti, saj bodo zdrave in vseeno okusne. 

Za 4 osebe potrebujete:

Za palačinke:

  • 90 g čičerikine moke
  • 45 g riževe moke
  • 1 ½ žlice koruzne moke
  • 2 žlici garam masale
  • ½ žlice kurkume
  • ¼ žličke mletega čilija
  • 1 žličko mlete  kumine
  • 1 cm svežega ingverja
  • 2 velika krompirja
  • ¼ žličke mletega črnega popra
  • 2 korenčka
  • 125 ml mleka
  • 1 večjo čebulo
  • olje

Za metino pomako:

  • 1 žlico olivnega olja
  • 60 ml kokosovega mleka
  • 1 žličko črnih gorčičnih semen
  • velik šop sveže mete + meta za okrasitev
  • 45 g kokosove moke
  • 2 zelena čilija
  • sol


Pečico segrejte na 180 stopinj. Vse vrste moke stresite v skledo, dodajte začimbe, drobno sesekljan ingver, poper in ½ žličke soli. Primešajte mleko in gladko zmešajte. Testo mora biti lepo tekoče. Če je pregosto, dodajte mleko.

Olupite čebulo, krompir in korenje, vse skupaj zrežite na tanke trakove in primešajte v testo.

Iz mešanice pripravite srednje velike palačinke in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici jih pecite približno 15 minut. Nato jih premažite z oljem in jih pecite še 10 minut.

Medtem pripravite metino pomako. V ponvi segrejte olje, dodajte gorčično seme in pustite, da se popraži. Ko začnejo pokati, dodajte meto. Mešanico stresite v mešalnik, dodajte kokos, očiščen in drobno sesekljan čili, kokosovo mleko in ¼ žličke soli. Gladko ukašite. Po potrebi razredčite z dodatnim kokosovim mlekom.

Pečene palačinke takoj postrezite z metino pomako in jed okrasite z listi mete.

Preverite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri