10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Mini paradižnikovi kiši

Mini paradižnikovi kiši (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mini kiši so praktična rešitev - odličen prigrizek, ki ga lahko pripravite tudi za piknik!

Za 6 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 170 g moke
  • 75 g masla
  • 1 jajce
  • sol

Za nadev:

  •  1 majhno čebulo
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g črnih oliv
  • 80 g parmezana
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 250 g rikote
  • pest sesekljanega peteršilja
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Zmešajte moko, zmehčano maslo, jajce in sol ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik.

2 Olupite pol čebule in jo zrežite na rezine. Oplaknjene paradižnike zrežite na rezine, olive prepolovite. Nastrgajte parmezan.

3 V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo. Prilijte balzamični kis in čebulo dušite 1 minuto. Ponev odstavite, počakajte, da se čebula ohladi, nato pa ji primešajte rikoto in peteršilj. Začinite s soljo in poprom.

4 Testo razdelite na 6 delov, jih zatisnite v modelčke in dno prebodite z vilicami. Testo 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Nato po testu razporedite rikoto, paradižnike in jih potresite s parmezanom. V pečici jih pecite še 15 minut.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri