Mini pite s hruškami in marcipanom

24. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mini pite s hruškami in marcipanom (foto: Profimedia)
Profimedia

Sladke hruške in marcipan ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  • 300 g moke
  • 1/2 žlice pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 250 g masla
  • 250 g pasirane skute
  • sol

Za nadev:

  • 60 g marmelade
  • 100 g marcipana
  • 8 hrušk

Priprava:

1 Ločite rumenjak od beljaka. Moko zmešajte s pecilnim praškom. Dodajte rumenjak, koščke masla, skuto, ščepec soli in zgnetite trdno testo. Nato ga 15 minut pustite počivati na sobni temperaturi.

2 Testo razvaljajte 1 cm debelo in ga zrežite na kroge, premera 8 cm. Položite jih na papir za peko. Robove premažite s stepenim beljakom. Sredino krogov premažite z marmelado in potresite z nastrganim marcipanom.

3 Očistite hruške, odstranite peščišče in sadeže prerežite na pol. Vsako polovico pahljačasto zarežite in položite na testo. Približno 25 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord