Nabodala s kozicami

29. 3. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nabodala s kozicami (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Zdraven pa se prileže še zeliščna omaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 3–4 vejice koriandra
  • 3–4 vejice tajske bazilike
  • 250 g puste skute
  • 200 g kisle smetane
  • sol, poper
  • 1 žličko sojine omake
  • 36 kozic (surovih, očiščenih, brez lupine)
  • 2 žlici sezamovega olja

Priprava

Za pripravo pomake oplaknite zelišča, jih otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Gladko zmešajte skuto in kislo smetano. Dodajte zelišča in pomako začinite s soljo, poprom in sojino omako. Shranite v hladilniku.

Kozice oplaknite, jih osušite in po 3 nataknite na nabodalca. Iztisnite sok 1 limete. Kozice z obeh strani začinite s soljo, poprom in limetinim sokom.

V ponvi segrejte sezamovo olje in na njem nabodalca z vsake strani pecite 2–3 minute ter jih postrezite. Pomako po želji začinite še z limetinim sokom in jed okrasite z rezinami limete.

Čas priprave: približno 26 minut.

Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"