10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nabodala s svinjino in papriko

Nabodala s svinjino in papriko (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Svinjski file, slanina, kisla smetena ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g svinjskega fileja
  • 150 g slanine (v kosu)
  • 1 paprikovo klobaso
  • 1 rumeno papriko
  • 2 čebuli (belo in rdečo)
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • 150 g kisle smetane
  • 20 g zrnate gorčice

Priprava:

1 Meso očistite in ga zrežite na kocke. Slanino prav tako zrežite na kocke, klobaso pa zrežite na 1 cm debela kolesca. Očiščeno papriko zrežite na majhne koščke. Olupite čebuli in ju zrežite na krhlje. Na nabodala izmenjaje nataknite slanino, papriko, meso, čebulo in klobaso ter jih nato z vseh strani začinite s soljo in poprom. Če boste uporabljali lesena nabodala, jih prej za nekaj minut namočite v vodi.

2 V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite nabodala. Nato jih dajte v pekač, obložena s papirjem za peko, in jih 10 minut pecite še v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 V tem času pripravite omako. Kisli smetani primešajte gorčico. Dodajte sol in poper. Postrezite z mesnimi nabodali in pečenim krompirjem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri