10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nabodala s svinjskim filejem

Nabodala s svinjskim filejem (foto: fotolia) fotolia
20. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Nežno svinjsko meso in hrustava paprika, začinjena z aromatično žar omako

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g svinjskega fileja
  • po 1 rumeno in rdečo papriko
  • 100 ml žar omake
  • sol, poper
  • 2 žlici repičnega olja
  • po želji nekaj lističev bazilike

Priprava

Meso na hitro oplaknite pod hladno vodo in ga obrišite s papirnato brisačo. Če želite, z ostrim nožen odstranite maščobo in kite. Nato file zrežite na enako velike koščke. Papriki očistite, ju prepolovite, odstranite semenje, ju oplaknite in dobro odcedite. Papriki zrežite na grižljaj velike koščke.

Meso in papriko izmenjaje nataknite na lesena nabodala. Premažite jih s tankim slojem omake za žar in jih začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje (lahko uporabite rebrasto ponev). Nabodala med občasnim obračanjem pecite 8 do 10 minut. Po želji jih okrasite z lističi bazilike. Kot prilogo ponudite ocvrt krompirček ali pa krompirjeve polpete.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri