10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nabodala z brstičnim ohrovtom

Nabodala z brstičnim ohrovtom (foto: Profimedia) Profimedia
3. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Nabodala imamo res radi!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g krompirja
  • sol
  • 2 čebuli
  • 100 g masla
  • 200 ml smetane
  • sveže mleti poper
  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 300 g slanine (rezine)
  • 3 žlice olja

Priprava:

1 Olupljen krompir zrežite na majhne koščke, jih dajte v hladno slano vodo in skuhajte do mehkega. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in nato vse skupaj pretlačite. Začinite s soljo in poprom. Pire postavite na toplo.

2 Brstični ohrovt očistite in oplaknite ter ga 2 do 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Nato ga odcedite in ohladite v hladni vodi. Ponovno odcedite.

3 Na nabodala izmenjaje nataknite brstični ohrovt in rezine slanine. Začinite s soljo in poprom in nabodala popecite v teflonski ponvi. Postrezite s krompirjem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri