10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nabodala z bučkami in jajčevci

Nabodala z bučkami in jajčevci (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Nabodala so vedno dobra zamisel.

Za 4 osebe potrebujete:

Za maso:

  • 1 majhno rumeno papriko 
  • 500 ml jogurta
  • sveže mleti poper, sol
  • 1 žličko dijonske gorčice
  • 250 g svežih krušnih drobtin
  • 5 žlic nastrganega parmezana
  • 2 bučki
  • 1 večji jajčevec
  • 1 rdečo papriko
  • olje

Priprava:

1 Rumeno popecite na žaru, jo nato olupite, odstranite semena in jo drobno sesekljajte. Nato ji primešajte jogurt, poper, sol in gorčico. V drugi skledi zmešajte parmezan in drobtine.

2 Bučki in jajčevec oplaknite, obrišite in zrežite na kocke. Rdečo papriko očistite in jo prav tako zrežite na kocke.

3 Kocke bučk in jajčevca povaljajte v marinadi in nato še v drobtinah. Skupaj s koščki paprik jih izmenjaje nataknite na nabodala.

4 Nabodala zlato ocvrite v vročem olju in jih odcedite na papirnati brisači. Postrezite s hladno omako in kruhom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri