Nabodala z bučkami in jajčevci

28. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nabodala z bučkami in jajčevci (foto: Profimedia)
Profimedia

Nabodala so vedno dobra zamisel.

Za 4 osebe potrebujete:

Za maso:

  • 1 majhno rumeno papriko 
  • 500 ml jogurta
  • sveže mleti poper, sol
  • 1 žličko dijonske gorčice
  • 250 g svežih krušnih drobtin
  • 5 žlic nastrganega parmezana
  • 2 bučki
  • 1 večji jajčevec
  • 1 rdečo papriko
  • olje

Priprava:

1 Rumeno popecite na žaru, jo nato olupite, odstranite semena in jo drobno sesekljajte. Nato ji primešajte jogurt, poper, sol in gorčico. V drugi skledi zmešajte parmezan in drobtine.

2 Bučki in jajčevec oplaknite, obrišite in zrežite na kocke. Rdečo papriko očistite in jo prav tako zrežite na kocke.

3 Kocke bučk in jajčevca povaljajte v marinadi in nato še v drobtinah. Skupaj s koščki paprik jih izmenjaje nataknite na nabodala.

4 Nabodala zlato ocvrite v vročem olju in jih odcedite na papirnati brisači. Postrezite s hladno omako in kruhom.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ