10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Nadevan piščanec

Nadevan piščanec (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ta jed pa marsikoga zelo razveseli ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za kokosovo maso:

  • 1 piščanca (približno 1,2 kg)
  • sol, sveže mleti poper
  • 6 en dan starih žemelj
  • 200 ml mleka 
  • 3 jajca
  • 2 žlici masla + maslo za pekač
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1 žličko posušenega timijana 
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • pest strtih orehov

Za prilogo: 

  • 800 g majhnega krompirja
  • 4 žlice mešanice sesekljanih zelišč
  • 1 žlico sezamovih semen
  • sol
  • mleti pisani poper
  • 1 žlico stopljenega masla

Priprava:

1 Oplaknite piščanca, ga osušite in začinite s soljo in poprom. Žemlje zrežite na kocke in jih prelijte z mlačnim mlekom. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake zmešajte z maslom, ščepcem soli in poprom. Dodajte še žemlje (prej iztisnite odvečno tekočino), muškatni orešček, zelišča, sesekljane orehe in na koncu še sneg beljakov.

2 Piščanca nadevajte s pripravljenim nadevom in ga dobro povežite z vrvico. Položite ga v namaščen pekač in prilijte malo vode. Pri 180 stopinjah ga pecite približno 90 minut. Med peko ga večkrat oblijte z nastajajočo omako.

3 Medtem skuhajte krompir v oblicah. Zmešajte zelišča, sezam, sol in poper in stopljeno maslo in v mešanici povaljajte olupljen krompir.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri