Nadevana čebula

9. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nadevana čebula

Zanimiva jed po okusu in izgledu.

Za 2 osebi potrebujete

  • 2 veliki čebuli
  • 2 žlički kumine
  • sol, poper
  • 300 g mletega mesa
  • 2 žlici drobtin
  • 1 jajce
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • 125 ml juhe
  • 250 g paradižnikove mezge
  • sladkor
  • 4 vejice bazilike

Priprava


Čebulo olupite in jo skupaj s kumino kuhajte v vreli osoljeni vodi od 20 do 30 minut. Nato jo odcedite, ji odrežite kapico in jo izdolbite, da ostane približno 1 cm debel rob.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Izdolbeno čebulno sredico na drobno sesekljajte in zmešajte z mletim mesom, drobtinami, jajcem in peteršiljem. Nadev solite in poprajte.
Čebulo napolnite z nadevom in jo položite v pekač za narastke.

Juho in paradižnik zavrite ter začinite s soljo, poprom in 1 ščepcem sladkorja. Omako prilijte k čebuli in jo v pečici na drugem vodilu od spodaj pecite od 40 do 50 minut. Liste bazilike zrežite na trakove in jih tik pred serviranjem posujte po nadevu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"