Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Nadevana šarenka z lahko krompirjevo solato

Nadevana šarenka z lahko krompirjevo solato (foto: Profimedia) Profimedia
14. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Nad okusom boste navdušeni!

Za 6 oseb potrebujete:

  • 2 čabati
  • 1 šop koprca
  • 1 šop peteršilja
  • 1 strok česna
  • pest orehov
  • 100 ml smetane
  • nastrgano lupinico 1 limone
  • 50 g masla
  • 1 jajce
  • sol, sveže mleti poper
  • timijan
  • 2 fileja šarenke

Za solato:

  • 800 g kuhanega krompirja
  • 3 kuhane korenčke
  • 100 g kislih kumaric
  • 100 g graha
  • 100 g majoneze
  • 100 g jogurta
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici tekočine vloženih kumaric

Priprava:

1 Čabato zrežite na majhne kocke, jih razporedite po papirju za peko in jih približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 140 stopinj.



2 Oplaknite peteršilj in koprc ter ju drobno sesekljajte. Česen olupite in zrežite na tanke rezine. Orehe strite.



3 Zmešajte popečene kruhove kocke, zelišča, orehe, česen, limonino lupinico, jajce, ščepec soli in poper in nato še smetano. Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.



4 Fileta z obeh strani natrite s soljo in poprom. Timijanove lističe zatisnite v meso ribe. Na delovno površino položite en filet s kožo navzdol, po njem razporedite nadev in ga pokrijte z drugim filetom s kožo navzgor.



5 Povežite s kuhinjskim sukancem. V pekač dajte papir za peko in po njem razporedite koščke masla. V pekač nato položite ribo in jo približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.



6 Krompirjevo solato pripravite nekaj ur prej. Kuhan krompir zrežite na četrtine in jim primešajte sesekljan korenček, kisle kumarice in grah. Majonezi primešajte jogurt in tekočino vloženih kumaric. Začinite s soljo in poprom ter dobro vmešajte v solato. Solata naj v hladilniku stoji vsaj nekaj ur.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri