10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nadevani jajčevci

2. 9. 2012

Recept je primeren za vse tipe jajčevcev, mi pa smo v tem primeru izbrali klasične vijolične, ki so pri nas najbolj prepoznavni.

Sestavine za 4 osebe:
  • 4 majhni jajčevci
  • 1 strok česna
  • 2 mladi čebuli
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 275 g mletega mesa
  • ½ žličke mlete orientalske kumine
  • 1 ščepec kajenskega popra
  • 200 g kuhanega riža
  • po 1 rdeča in rumena paprika (sesekljana)
  • meso 2 paradižnikov (sesekljano)
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol, poper
  • 125 ml juhe
Priprava:

Jajčevce operite, jih po dolgem prepolovite in izdolbite. Meso jajčevcev sesekljajte. Česen olupite in ga sesekljajte. Mlado čebulo očistite, jo oplaknite in zrežite na tanke obročke.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). V ponvi segrejte 2 žlici olja. Na njem popecite sesekljane jajčevce, česen in čebulo. Vse skupaj vzemite iz ponve.

V ponev dodajte in segrejte preostalo olje in na njem popecite mleto meso. Začinite ga s kumino in kajenskim poprom. Primešajte riž, papriko, mešanico jajčevcev in kuhajte 3 minute.

Dodajte še paradižnike, peteršilj in limonin sok, vse skupaj premešajte in začinite s soljo in poprom. S pripravljeno mešanico nadevajte jajčevce in jih postavite v pekač za narastke. Prilijte juho, prekrijte z aluminijasto folijo, in pecite približno 25 minut.

Čas priprave približno 1 ura.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri