Narastek s testeninami in piščancem

10. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Narastek s testeninami in piščancem (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Okusno iz pečice

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g piščančjih prsi (brez kosti in kože)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico masla
  • 12 listov lazanje
  • oljčno olje
  • maslo ali olje za namastitev modela
  • 400 g ajvarja

Za omako:

  • 250 ml smetane
  • 2 rumenjaka
  • 100 g kisle smetane
  • 125 g trdega sira
  • bel poper

Priprava

Meso oplaknite, ga otrite do suhega in ga zrežite na tanke rezine. Potolcite jih pod prozorno folijo in jih začinite s soljo in poprom. V večji ponvi segrejte olje. Zrezke pecite 2–3 minute z vsake strani.

V večjem loncu zavrite slano vodo. Vanjo položite po 3–4 liste lazanje skupaj in jih kuhajte približno 4 minute, da so lepo upogljivi, niso pa še popolnoma skuhani. Liste vzemite iz vode, jih prelijte s hladno vodo in vsakega premažite z oljem, da se ne zlepijo skupaj. Pekač za narastke namastite z oljem ali maslom. Dno premažite z ajvarjem.

Vsak list lazanje premažite z malce ajvarja, nanj položite rezino mesa in jo pokrijte z drugim listom lazanje. Paketke nato zložite v pekač. Prelijte s preostalim ajvarjem in narastek približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V tem času razžvrkljajte rumenjaka, kislo smetano in smetano ter mešanici primešajte še polovico sira in jo začinite s poprom. Prelijte po lazanji, potresite s preostalim sirom in narastek pecite še 25–30 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo približno 850 kcal, beljakovine: 56 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 57 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"