Narastek s testeninami

18. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Narastek s testeninami (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Včasih je manj preprosto več

Za 4 osebe potrebujete

  • sol
  • 500 g peresnikov
  • 100 g prekajene slanine
  • 4 žlice oljčnega olja
  • poper
  • 200 g reblochona (v rezinah, francoski mehki sir)
  • 2 ščepca mlete sladke paprike

Priprava

V večji posodi zavrite 4–5 litra vode s 4–5 žličkami soli. V vrelo vodo stresite testenine in jih glede na navedbe na embalaži kuhajte približno 10 minut. Po kuhanju jih dobro odcedite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Slanino zrežite na trakove in jih na hitro popecite na vročem olju. Vzemite jih iz ponve, odcedite in jih zmešajte s testeninami. Začinite jih še s soljo in poprom.

Sir in mešanico testenin in slanine zložite v model za narastke tako, da bo nekaj sira počivalo na testeninah. Potresite z mleto papriko in narastek pecite približno 25–30 minut. Takrat se bo sir ravno začel topiti, ne bo pa še zapečen.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 900 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 85 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ