10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Narastek s tortelini

Narastek s tortelini (foto: foodstock photo) foodstock photo
14. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Čudovit nadev iz šunke, rikote in parmezana

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g moke
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 100 g prekajene šunke (v kockah)
  • 250 g rikote
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 rumenjak
  • 1 beljak
  • 1 čebulo
  • 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1 žlico posušenih italijanskih zelišč
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • 8 žlic naribanega trdega sira
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava

Moko, malce soli, jajci in 2 žlici olja zgnetite v voljno in gladko testo. Če je treba, dodajte malce hladne vode. Testo oblikujte v kroglo, ga zavijte v prozorno folijo in ga pustite počivati 30 minut.

Zmešajte šunko, rikoto, parmezan in rumenjak ter mešanico začinite s soljo in poprom. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Izrežite kroge, premera 8 cm. Na sredino vsakega denite žličko nadeva. Robove premažite z razžvrkljanim beljakom, prepognite in zatisnite. Polmesec ovijte okoli prsta in stisnite skupaj oba končka. Raviole približno 5 minut kuhajte v vreli slani vodi.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite 4 manjše ali 1 velik model za narastke. Čebulo zrežite na kocke in jo podušite na 2 žlicah olja. Dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo, poprom, zelišči in balzamičnim kisom. Torteline odcedite in jih skupaj z omako denite v modelčke oziroma model. Potresite s sirom in narastek približno 15 minut pecite v pečici. Na koncu ga potresite še s peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 49 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri