To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Narastek z zeljem in krompirjevimi svaljki

8. 3. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Izkoristite sezono zelja!

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g svežega belega zelja
  • 1 čebulo
  • 50 g rukole
  • 80 g kuhane šunke v rezinah
  • 2 žlici masla
  • 150 ml juhe
  • sol, poper
  • 200 g smetane
  • 1–2 žlici limoninega soka
  • 500 g krompirjevih svaljkov (ali njokov – pripravljen izdelek)
  • 150 g naribanega sira

Priprava

Pripravite zelje in ga zrežite na tanke trakove. Čebulo olupite in sesekljate. Pripravite rukolo in jo zrežite na trakove. Šunko sesekljajte.

Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205). Čebulo in zelje popražite na 1 žlici masla. Prilijte juho in po okusu začinite. Pokrito sušite približno 10 minut. Nato posodo odkrijte in kuhajte še 5 minut. Ko juha povre, prilijte smetano. Kuhajte še nekaj minut, da smetana malo povre in zelje začinite z limoninim sokom.

Krompirjeve svaljke popecite na 1 žlici masla, da postanejo zlato rumeni. Zelje zmešajte s svaljki, rukolo, šunko in polovico sira. Mešanico začinite s soljo in poprom. Razporedite jo po namaščenem pekaču za narastke in jo posujte s preostalim sirom. Narastek pecite v pečici od 15 do 20 minut.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri