To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Nežna aromatična piščančja nabodala

Nežna aromatična piščančja nabodala (foto: jalags) jalags
18. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Sočna in lepo popečena v pečici

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 3 stroke česna
  • 1 čebulo
  • 1 neškropljeno limono
  • 5 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 1 ščepec mletega koriandra
  • 200 g majhnih suhih fig

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in ga zrežite na kocke. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Olupljeno čebulo in česen zrežite na zelo drobne kocke. Limono operite pod vročo vodo, jo obrišite in drobno nastrgajte. Sok iztisnite. Zmešajte česen, čebulo, limonovo lupinico, oljčno olje, sol, poper, orientalsko kumino in koriander ter v tej mešanici povaljajte meso.

Figam odrežite zametke pecljev. Na nabodala izmenjaje nataknite koščke mesa in fige. Položite jih v plitev pekač, po njih razporedite preostalo čebulno mešanico in jih pecite približno 25 minut. Pred serviranjem jih nakapajte z limonovim sokom in jih po želji še okrasite. Zraven tekne kuskus.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri