10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nutellin tiramisu

Nutellin tiramisu (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
23. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Sladki greh!

Sestavine:

  • 500 g mascarponeja
  • 60 g nutelle
  • 5 jajc (oz. 3 rumenjake in 5 beljakov)
  • 1 jedilno žlico sladkorja (in še 1 čajno žličko za k beljakom)
  • 150 ml močne črne kave
  • piškotov Savoiardi
  • čokoladne ostružke
  • malo ruma

Priprava:

Skuhamo močno kavo in ji dodamo malo ruma. Piškote razpolovimo, da lepo sedejo v kozarčke. Pomočimo jih v ohlajeno kavo in polagamo na dno kozarčkov. Nutello segrevamo nad vodno kopeljo. Ko se dovolj zmehča, ji dodamo 170 g mascarponeja ter dobro premešamo. V stekleni skledi nad paro penasto vmešamo 3 rumenjake z 1 jedilno žlico sladkorja.

Dobljeno zmes dodamo k preostanku mascarponeja in pomešamo. Iz 5 beljakov in jedilne žlice sladkorja pripravimo sneg. Tretjino beljakovega snega vmešamo v Nutellino zmes, preostanek pa k mascarpone siru. Zatem dobljeno kremo vlijemo v kozarčke. Po piškotnem dnu najprej prelijemo Nutellino mešanico, nato pa še mascarponejevo. Postopek še enkrat ponovimo, po vrhu pa posujemo čokoladne ostružke. Sladico čez noč pustimo v hladilniku, saj pora počivati vsaj 6 ur.

Recept je prispevala Estera Žibert, avtorica bloga Teta Esti ti da jesti (tetaestitidajesti.blogspot.si), na katerem objavlja preizkušene recepte svojih najljubših jedi – večinoma sladic.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri