Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Ocvrt puranji zrezek v lešnikovi skorjici z jajčnimi vlivanci

Ocvrt puranji zrezek v lešnikovi skorjici z jajčnimi vlivanci (foto: Profimedia) Profimedia
5. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ocvrto in okusno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g puranjih prsi
  • sol
  • 3 jajca
  • 100 g lešnikov
  • 100 g drobtin
  • 120 g moke
  • olje za cvrenje

Za vlivance:

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • 120 ml mleka
  • sol
  • 1 1/2 žlice masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na rezine, malce potolcite in solite. Jajca razžvrkljajte s ščepcem soli.

2 Zmeljite polovico lešnikov, druge sesekljajte in primešajte drobtine. Zrezke najprej povaljajte v moki, nato jajcih in nato drobtinah.

3 Zrezke z vsake strani 2 minuti cvrite v vročem olju in jih odcedite na papirnati brisači.

4 Za pripravo vlivancev gladko zmešajte moko, jajca, mleko in sol. Testo skozi luknjičavo cedilo potisnite v vrelo slano vodo.

5 Ko vlivanci priplavajo na površino, jih poberite iz vode in jih dajte v lonec hladne vode. Nato jih odcedite, stresite v ponev stopljenega masla in jih segrevajte približno 1 minuto. Potresite jih s peteršiljem in postrezite z ocvrtimi zrezki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri