Ocvrte perutničke z drobnjakovo omako

5. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ocvrte perutničke z drobnjakovo omako

Perutničke so slastne, za otroke in odralse!

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 šop drobnjaka
  • 1 majhno kumaro
  • 1 žlico masla
  • 100 ml juhe
  • 150 g kisle smetane
  • sol, poper
  • 12 piščančjih perutničk
  • 2 jajci
  • 100 g moke
  • 130 g drobtin
  • 500 ml olja za cvrtje
  • 1 šop kodrastega peteršilja

Priprava

Čebulo olupite, drobnjak oplaknite in oboje sesekljajte. Kumaro olupite, jo po dolgem prerežite na pol in ji odstranite semenje. Kumaro na drobno sesekljajte. Na raztopljenem maslu popražite čebulo in tretjino kumare. Prilijte juho in kuhajte 5 minut. Primešajte kislo smetano in omako zmeljite s paličnim mešalnikom. Omaki dodajte preostalo kumaro in drobnjak. Po okusu jo solite in poprajte.

Perutničke očistite, oplaknite in osušite. Začinite jih s soljo in poprom. Povaljajte jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah. Olje segrejte na 170 stopinj. Perutničke po porcijah položite v vroče olje in jih pecite od 6 do 8 minut. Peteršilj oplaknite in osušite. V vročem olju ga cvrite približno 1 minuto in ga odcedite na papirnati brisači. Perutničke postrezite z omako, ocvrtim peteršiljem in rezinami limone.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 1000 kcal, beljakovine: 56 g, maščobe: 78 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek