kostanjev-kruh

Vam je ostalo še kaj kostanja? Če ste že siti pečenega, ga pripravite na drugačen način – na primer v kruhu.

Kostanjev kruh

Sestavine:
  • 200 g kostanjeve moke
  • 300 g koruzne moke brez glutena
  • 17 g vinskega kamna
  • 1 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke kristalnega sladkorja
  • 40 ml olivnega olja
  • 400 ml mlačne vode
  • 125 g kuhanega in očiščenega kostanja
  • 2 žlici suhe limonine trave
  • 50 g pinjol
Priprava:

V skledo stresemo koruzno in kostanjevo moko. Dodamo vinski kamen, sol in sladkor. Premešamo. Suho mešanico prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem ter z leseno žlico dobro premešamo. Dodamo grobo zdrobljen kostanj, limonino travo in pinjole. Premešamo. Testo za kostanjev kruh pustimo v skledi. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 45 minut.

Testo stresemo na pekač, ki smo mu dno prekrili s peki papirjem. Oblikujemo hlebček. Z ostrim nožem naredimo nekaj zarez. Pekač s hlebčkom testa postavimo v ogreto pečico na 190°C, in sicer za 55 minut.

NASVET: Kostanjev kruh je okusna ideja za zajtrk, saj se odlično poda k maslu, marmeladi, medu in jogurtu.

Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha; recept je bil objavljen v reviji Liza

Sorodni članki

Kostanjeva potica

Kostanj je nekoč veljal le za priboljšek revežev, ki so iz njega izdelovali moko, danes pa je cenjena specialiteta, ki jo v svoje kulinarične stvaritve pogosto vključujejo tudi…

40-dnevni post Jaz #vztrajam dan 24: Slastni recepti brez mleka

Carski praženec, lazanja, rižev narastek in sir! Ne verjameš, da so te jedi lahko narejene brez mleka in mlečnih izdelkov? Beri dalje ... 

Recept za najslajši, doma pečeni kruh

Doma pečen kruh je še vedno najslajši, sploh če za njegovo izdelavo ne potrebujemo veliko časa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri